Blaafarveværket

Blaafarveværket ligger i naturskjønne områder, og vi kan tilby et stort parkanlegg, som er den perfekte ramme rundt bryllup.

  • Museum
  • Gruver
  • Serveringsted
Inntil 320 gjester

I 1772 ble det oppdaget koboltmalm på Skuterud. Dette skulle vise seg å bli grunnlaget for Norges største industribedrift på 1800-tallet, Blaafarveværket. I dag er vi et levende museum som tilbyr kunstutstillinger, gruveturer og store parkområder til læring og rekreasjon. 
Vi tilbyr feiring av store og små dager i historiske rammer. Vår største sal, Glasshytta fra 1779,  er en utrolig vakker bindingsverksbygning med åpen takkonstruksjon, murstein på veggene og levende lys som gir en lun, historisk atmosfære.  Glasshytta kan romme opp til 300 gjester. De store parkområdene ved elva Simoa, Haugfossen og på Nyfossum vil være en perfekt ramme rundt vielsen. 
Om man ønsker et litt røffere preg på vielse og bryllupsfeiring kan man velge Koboltgruvene. Her er det mulig å feire dagen i Scheidehuset eller Gruvekroa. Med sin rustikke sjarm er begge lokaler egnet for feiringer litt utenom det vanlige. 
Vielse kan foregå inne i dagbruddet, nede i Gruvene eller oppe på en felshaug med unik utsikt over Tyrifjorden. Området har endeløse muligheter og kun fantasien setter grenser.  
Lokalene kan ta opptil 70 gjester.

Kombiner gjerne feiringen med aktiviteter for gjestene. Vi kan tilby historiske omvisninger, guidede gruveturer og besøk på kunstutstillingene med eller uten guide. 

Vi har eget kjøkken og tilbyr god, tradisjonell og hjemmelagd mat. Vi har ulike festmenyer dere kan velge mellom. 

Ta kontakt med vår booking for tilbud og hjelp til å skreddersy ditt bryllup eller arrangement. 

Velkommen til Blaafarveværket

Kontaktopplysninger:

Blaafarveværket, 3340 Åmot

Telefon: +47 . 32 77 88 00

info@blaa.no
www.blaa.no

Brudehistorier fra Blaafarveværket

Brudehistorie fra Blaafarveværket

Vi hadde en fantastisk dag i vakre omgivelser med god mat og god service.